Voorwoord
Samen voor schone energie in Drenthe

Binnen één generatie gaan we over naar een schone energievoorziening. Ook in Drenthe. Daar komt nogal wat bij kijken. En niet alleen technisch. Ook jij en ik krijgen hiermee te maken.

 

We komen daarbij al snel in een klimaatspagaat: we vinden het klimaat belangrijk, en maken ons er echt zorgen om. Maar we houden ook van ons Drentse landschap en maken ons zorgen om alle veranderingen die we in dat landschap zien.

 

Begrijpelijk, maar ook lastig. De belangrijkste vragen die ik mezelf stel: wat past het beste bij Drenthe? Hoe kunnen we én klimaatverandering tegengaan én ons Drentse landschap zoveel mogelijk koesteren?

 

Aan de Drentse Energietafel werken gemeenten, provincie Drenthe, netbeheerders en maatschappelijke partners samen aan het antwoord op de vraag hoe het opwekken van zonne- en windenergie het beste past in Drenthe.

 

Dat antwoord kan niet gevonden worden zonder het perspectief van de Drenten te kennen. Daarom hebben we een onderzoek uitgevoerd en Drenten gevraagd om hun energieverhaal te delen: hoe kijk je tegen zonne- en windenergie aan? En wat is je ervaring? Oftewel: wat is jouw energieverhaal?

 

Daarna hebben we de deelnemers aan het onderzoek de vraag gesteld: en als je alle verhalen van al deze Drenten leest, welk advies geef je ons dan mee over zonne- en windenergie in Drenthe?

 

Deze energieverhalen en energieadviezen vormen samen het Drentse Energieverhaal. Een energieverhaal geschreven mét en voor Drenthe. Wat mij vooral opvalt: de veelheid aan perspectieven. Hét energieverhaal van Drenthe is niet voor één gat te vangen. Maar is die verscheidenheid niet juist typisch Drents?

 

Ik wens je veel leesplezier! 

 

 

Riek Siertsema, Voorzitter Drentse Energietafel

''Wat mij vooral opvalt: de veelheid aan perspectieven. Hét energieverhaal van Drenthe is niet voor één gat te vangen. Maar is die verscheidenheid niet juist typisch Drents?''


Foto in header kolom - 3:2 verhouding


Voorwoord - Riek Siertema_234

Voorwoord - Riek Siertema

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...