Thema 1Drenten aan het woord

 

Het landschap gaat de Drenten zeer aan het hart. Ze denken en praten graag mee over wat ermee gebeurt. En zeker als het gaat om grote ingrepen, zoals nieuwe windmolens of zonneparken. Maar heel vaak voelen inwoners zich niet gehoord.

Lees verder  

Inspraak_289

Ondervraagde inwoners delen verschillende verhalen en voorbeelden van grote windmolens en zonneparken in Drenthe. In veel reacties voeren emoties de boventoon. Er blijkt een enorme betrokkenheid van inwoners bij hun omgeving. Verschillende mensen voelen zich overvallen door de komst van grote windmolens of zonneparken. Ze zijn niet betrokken en hebben vaak niet kunnen meepraten. 

Inspraak_276

En bij mensen die wel hun mening hebben kunnen geven over de komst van windmolens en zonneparken, bestaat het gevoel dat er niks met hun mening en ideeën wordt gedaan. Inwoners vinden dat inspraak goed geregeld moet worden. Ze vinden het belangrijk dat plannen voor grote windmolens en zonneparken vooraf duidelijk worden gecommuniceerd en dat er ruimte is om erover mee te denken en praten. Ook willen ze graag weten wat er met de inspraak is gedaan. Zodat ze beter begrijpen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.

  Drenten aan het woord

“Graag praat ik mee over de energietransitie, want we ontkomen er niet aan. Maar dan zal er duidelijk een ander beleid gevoerd moeten worden. Recente ervaring stemt mij niet hoopvol. Op geen enkele manier is de bevolking gehoord en de provincie stond erbij en keek ernaar.”

 “Geen idee of iemand dit leest, maar het voelt toch fijn om ergens mijn verhaal kwijt te kunnen. Dank je wel.”  

Inspraak

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...