Betekeniseconomie

 

De Drent is klaar voor de ommezwaai naar gezond
en lokaal voedsel

 

In gesprek met Marco Agema, Snackbar van de Toekomst 

 

Snackbar van de Toekomst is hét schoolvoorbeeld van verandering van onderop. Uit frustratie over het gebrek aan duurzame ambities in de fastfood branche stopt Marco met zijn toenmalige bedrijf en slaat hij een andere weg in.

Lees verder 

Foto - 6:4 verhouding

Met de Snackbar van de Toekomst zet Marco gezonde en lokale producten op de kaart. Marco pleit voor een provinciebreed debat over de voedseltransitie: 

'We proberen het maken van een andere keuze makkelijker te maken. Mensen willen graag meedenken en -doen. Dat is mij de afgelopen maanden nog duidelijker geworden. Het verhaal van gezond en lokaal geteeld voedsel spreekt veel Drenten aan – maar dan moet je het wel gaan vertellen. En simpel kunnen bestellen natuurlijk. 

Lokaal voedsel met minder vlees en minder suiker is voor ons de basis. We ontkomen er niet aan dat die transitie nodig is. Maar als provincie moeten we wel blijven praten met elkaar en samen zorgen dat we de lasten eerlijk verdelen en allemaal meeprofiteren.'

Snackbar van de toekomst_119

Marco benadrukt dat er al meer mooie voorbeelden zijn in Drenthe. Piepers en Paupers in Veenhuizen is zo’n eerlijk initiatief: 'Zij werken samen met de boeren uit hun omgeving om geweldige streekproducten te maken – die de boer vervolgens ook in zijn eigen landwinkel kan verkopen. Voorbeeld: Drentse aspergekroketten!'

 

'Laten we iedereen die bereid is om op zo’n positieve manier mee te denken en veranderen helpen.'

Snackbar van de toekomst

 
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...