Nieuwe energie

Tuinen waar je energie van krijgt

 

Foto: Solarpark de kwekerij Hengelo

Lees verder 


 

Grootschalige investeringen in onze eigen duurzame energievoorziening zorgen voor minder afhankelijkheid van buitenlandse grillen. Als je bovendien de lokale gemeenschap daarvan laat profiteren is de cirkel rond. In de huidige praktijk is dat nog lang niet het geval. Met het project Energietuinen laten de Natuur en Milieufederaties zien dat het anders kan.

 

Zelf grootschalig duurzame energie opwekken waarbij de omgeving meedeelt in de opbrengsten en biodiversiteit en landschappelijke waarden verbeterd worden en recreatie mogelijk is. Samen met bewoners bouwen we de komende vijf jaar drie grensverleggende Energietuinen, waarvan één in Drenthe.

 

Lees verder 

'Om klimaatverandering tegen te gaan, is grootschalige duurzame energieopwek essentieel. Met Energietuinen laten we zien dat duurzame energie van waarde kan zijn voor de omgeving.'

 

Annie van de Pas, netwerkdirecteur de Natuur en Milieufederaties

Lees verder 

Tuinen waar je energie van krijgt_98

Christiaan Teule

Christiaan Teule werkt als ontwikkelaar bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe vol passie aan verduurzaming van de energievoorziening. 'Hierbij trekken we samen op met de sterker wordende beweging van lokale energiecoöperaties.' Hij ondersteunt de Drentse energieinitiatieven en is degene die je kan bellen als je ook met jouw buurt aan de slag wilt. 

 

'In Drenthe zijn we gestart met het ontwerp van een Energietuin in Assen-Zuid. Met een diverse werkgroep van ontwikkelaars en experts hebben we een voorlopig ontwerp gemaakt. Het uitgangspunt is dat de lokale bevolking ook meedenkt en betrokken is via een lokale energiecoöperatie. Wageningen University & Research (WUR) denkt en ontwerpt mee, zodat we op alle vlakken beslagen ten ijs komen. We leggen alle ervaringen van het project vast, zodat wij en anderen hiervan kunnen leren. We verwachten in 2021 met de bouw te kunnen starten.'

Tuinen waar je energie van krijgt_150
Tuinen waar je energie van krijgt_97

Tuinen waar je energie van krijgt

 
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...