Energie aan huis_409

Energie- en klimaatneutraal

 

Energie aan huis 

 

Steeds meer Drentenaren verduurzamen hun woning. De loop naar het Drents Energieloket groeit en blijft groeien. Samen maken we werk van energie besparen!

Lees verder  Energie aan huis_405

Het Drents Energieloket groeit!

 

In 2020 is er een enorme toeloop naar het Drentse Energieloket. Samen met alle gemeenten organiseerden we een grote Drentse campagne ‘Haal de warmte in huis’ voor laagdrempelige energiemaatregelen voor woningeigenaren. Mensen zijn daarnaast door de coronabeperkingen steeds meer thuis en klussen vaker. Woningeigenaren willen massaal energie besparen! 

“Ik ben trots! Eind 2020 hebben maar liefst 13.000 woningeigenaren het loket gevonden. Na de zomer zijn we gestart met de campagne ‘Haal de warmte in huis’, waarin alle Drentse gemeenten meedoen. Deze campagne is gekoppeld aan de Regeling Reductie Energiebesparing, een landelijke regeling voor laagdrempelige energiebespaarmaatregelen. Maar liefst 18.000 maatregelen zijn uitgevoerd. Het succes smaakt naar meer. Het komend jaar gaan we verder met het doorontwikkelen van het loket. Samen maken we werk van energie besparen!” 

 

- Jannetje Kolijn, coördinator van het Drents Energieloket.

 

Het Drents Energieloket geeft verdergaand advies richting energieneutraal en ze helpt woningeigenaren bij het nemen van de eerste stappen bij het verduurzamen van hun woning. Het loket is ondergebracht bij de Natuur en Milieufederatie en samen geven we uitvoering aan wijkacties en campagnes om huiseigenaren verder op weg te helpen. 


Energie aan huis_404
Energie aan huis_406


PR het hele jaar door

 

We registreerden dit jaar zo’n 21.000 contactmomenten met woningeigenaren bestaande uit rechtstreekse vragen aan de helpdesk, mailings en nieuwsbrieven. Het aantal abonnees op onze nieuwsbrief is gestegen van 100 tot ruim 2.100.

 

Ook online is het Drents Energieloket goed zichtbaar. We hebben dit jaar een nieuwe website gebouwd en gelanceerd waarmee we woningeigenaren veel beter kunnen bedienen. Sinds september communiceren we naast Facebook ook via Instagram. Via dit kanaal bereiken we een snel groeiende groep volgers.


Energie aan huis_412

Samen met onder meer: de twaalf Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Techniek Nederland.

Energie aan huis

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...